Usposabljanja za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi (FFS)

V skladu z Zakonom o fitofarmacevtskih sredstvih (Uradni list RS št. 83/2012) in Pravilnikom o usposabljanju o fitofarmacevtskih sredstvih (Uradni list RS št. 85/2013) ŠC Ptuj, Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo izvaja programe usposabljanja za uporabnike FFS (izvajalce ukrepov varstva rastlin). Na šoli izvajamo osnovno usposabljanje za uporabnike FFS (izvajalce ukrepov varstva rastlin) in obnovitveno usposabljanje za uporabnike FFS (izvajalce ukrepov varstva rastlin).

Kandidati, ki želijo pridobiti znanja s področja varstva rastlin in dovoljenje za nakup in uporabo fitofarmacevtskih sredstev, se vključijo v osnovno usposabljanje. Osnovno usposabljanje traja 15 šolskih ur, strnjeno 3 do 4 dni. Po končanem usposabljanju opravijo kandidati pisni izpit. Potrdilo, ki ga prejmejo slušatelji po opravljenem usposabljanju in pisnem izpitu, velja 5 let. V zadnjem letu pred pretekom veljavnosti potrdila je potrebno znanje obnoviti in potrdilo podaljšati. Obnovitveni tečaj traja 4 šolske ure.V nasprotnem primeru izkaznica preneha veljati in se je potrebno ponovno udeležiti osnovnega usposabljanja in opraviti izpit.

URNIK USPOSABLJANJ (se prilepi)

Datumi obnovitvenih in osnovnih usposabljanj za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi so objavljeni  na spletni  stran UVHVVR http://spletni2.furs.gov.si/ffs/izo/ in na spletni strani ŠETK.

Obvestilo o datumu in urnik izobraževanja boste prejeli tudi po pošti.

PRIJAVNICA ZA USPOSABLJANJE ZA RAVNANJE S FFS (se prilepi)

PRIJAVA NA USPOSABLJANJE

Na usposabljanje se prijavite s prijavnico, najkasneje 7 dni pred pričetkom tečaja. Čitljivo izpolnjeno in podpisano »PRIJAVNICO za usposabljanje za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi« z obvezno vpisanimi kontaktnimi podatki (telefonska številka, e-pošta) lahko:

  • oddate v tajništvu šole, soba 314 ali
  • se prijavite po elektronski pošti aleksandra.kostanjevec@scptuj.si ali
  • pošljete po navadni pošti na naslov: ŠC PTUJ, ŠETK, Volkmerjeva 19, 2250 Ptuj, s pripisom za FFS,
  • če potrebujete originalni račun, hkrati s prijavnico pošljite naročilnico.

DODATNE INFORMACIJE

  • Za ostale informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu aleksandra.kostanjevec@scptuj.si ali na telefonski številki 02 787 1740 (Aleksandra Kostanjevec).
  • Po pravilniku za izvajanje tečajev je lahko na posameznem usposabljanju največ 60 slušateljev.
  • Za izdelavo izkaznice je potrebna fotografija (3,5 x 4,5 cm – kot za osebni dokument), ki jo morate oddati na predavanjih v času trajanja tečaja. Na hrbtno stran fotografije obvezno napišite ime in priimek.

CENIK USPOSABLJANJ

Račun s plačilnim nalogom vam bomo razdelili na tečaju.

Vrsta storitvecena brez DDVDDV (%)cena z DDV
Osnovno usposabljanje za izvajalce ukrepov varstva rastlin54,00 EUR2265,88 EUR
Obnovitveno usposabljanje za izvajalce ukrepov varstva rastlin24,00 EUR2229,28 EUR
Izguba izkaznice9,70 EUR2211,83 EUR

Dijaki in študenti imajo 15 % popust.