Skip to content

Tehniki oblikovanja ustvarjajo …

Dogajanje v šolskem letu 2022/23

Risanje na gradu

Ob zaključku šolskega leta smo se s tehniki oblikovanja podali na Ptujski grad, kjer smo uživali v najlepšem razgledu in hkrati tudi sproščeno ustvarjali z ogljem. Izbrali smo si prav poseben kotiček v senci pod mogočnimi krošnjami. Dijaki so risali motive po opazovanju, torej od rastlinskih motivov do arhitekture. Pri tem so uporabili vsa svoja znanja, ki so jih usvojili v 1. letniku.

Razstava na Šetk

Zadnje ure Risanja so dijaki izkoristili za postavitev razstave svojih risb, ki so jih pridno ustvarjali skozi celo šolsko leto 2022/2023 in ob tem opazili tudi izjemen napredek.

Obisk oddelka za likovno umetnost na Pedagoški fakulteti v Mariboru

V začetku meseca junija smo si privoščili prav poseben izlet, saj smo se z vlakom odpeljali v Maribor in obiskali oddelek za likovno umetnost na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Ogledali smo si različne ateljeje; grafičnega, risarskega, slikarskega in kiparskega, kjer smo pri ustvarjanju lahko opazovali tudi študente. Podali smo se tudi v središče mesta, kjer smo obiskali UGM Studio in razstavo Recycle or Try hrvaškega grafitarja in multidisciplinarnega umetnika Slavena Lunarja Kosanovića.

TIK TOK PROFIL

@scptuj_tehnikoblikovanja

@scptuj_tehnikoblikovanja

Click Here

GRAFIČNO OBLIKOVANJE

Stilizacija predmeta

Med nastajanjem izdelkov...

Ilustracije

Piktogrami

Halloween

Skip to content