Skip to content

Podjetniška aktivacija dijakov na ŠETK

Domov / Novice / Podjetniška aktivacija dijakov na ŠETK

Dijaki 2. letnika, programa ekonomski tehnik smo že začeli razvijati naše podjetniške ideje.

V sredo, 6. 9. 2023 smo z učitelji, mentorji in ZRS Bistro Ptuj pričeli izvajati vikend aktivnosti za spodbujanje razvoja lastne ideje dijakov. Gre za spodbujanje podjetnosti med mladimi v okviru javne agencije SPIRIT Slovenija. Vključenih je bilo 40 dijakov in 10 mentorjev. Pri razvoju podjetniških idej smo s skupnimi močmi najprej ustvarili prvi poslovni model CANVAS.

Inovativne poslovne ideje smo kasneje s PITCH-i predstavili pred 5-člansko komisijo in občinstvom. Navdušili smo prav vsakega prisotnega posameznika. Iz te izkušnje smo se naučili kako »startati« čisto svoje podjetje. Ugotovili smo tudi, da so naše ideje zelo raznolike, kljub temu, da se v današnjem svetu pojavlja mnogo produktov. Še vedno obstaja prostor za nove in bolj inovativne podjetnike. Do cilja so nas pomagale pripeljati naše mentorice (Eva Bolcar, Ana Benić Horvat in Natalija Jurgec). V delo smo se podali zelo ambiciozno, namreč komisija je ocenjevala inovativnost, poslovnost oz. uporabnost poslovne ideje ter izvedbo predstavitev.

Zanimivo nam je bilo, da smo si pri oblikovanju podjetniških ekip svojo skupino izžrebali in ne izbirali sami, saj smo tako spoznali, koliko oz. kako je kdo zmožen prispevati k projektu ter kako drugi odreagirajo v določenih situacijah.

Taj Vajs (dijak 2. bE): Pri tem projektu se mi je zdelo najboljše, da smo iskali poslovne ideje, s tem razvijali svoje možgane, sodelovali kot ekipa ter pridobivali nove izkušnje.
Larisa Mlinarič (dijakinja 2. bE): Ta izkušnja se mi je zdela poučna, saj so nas mentorji odlično vodili skozi prav vsak korak in tako smo naše projekte zaključili z nasmehi na ustih.
Skip to content