Skip to content

Dobrodošli v kotičku ŠETK za osnovnošolce

NOVO na ŠETK

V šolskem letu 2025/26 bomo pričeli z izvajanjem PTI programa ŽIVILSKO PREHRANSKI TEHNIK.

Postanite del sprememb.

V programu Živilsko prehranski tehnik boste pridobili znanja, ki združujejo kreativnost gastronomije in tradicijo kmetijstva ter postavili temelje za uspešno kariero v hitro rastočem živilskem sektorju.

V program se lahko vpišejo vsi, ki so končali SPI izobraževanje:

  • gastronom hotelir
  • gospodar na podeželju
  • pek
  • slaščičar
  • mesar
  • elektrikar
  • mehatronik operater
  • instalater strojnih instalacij
  • oblikovalec kovin-orodjar
  • ali trgovec (s tremi leti delovnih izkušenj).

Izobraževalni programi

V kotičku za osnovnošolce smo skrbno izbrali vsebine in vabimo vas, da si jih ogledate. Sprehodite se po šoli in začutite njen utrip. Upamo, da nas redno spremljate po socialnih omrežjih, Facebook in Instagram, kjer z veseljem objavljamo naše uspehe, dogajanja, zanimivosti… Lahko pa jih ponovno preverite tudi zdaj. V kratkih in zanimivih video posnetkih lahko spoznate naše izobraževalne programe in njihove značilnosti, ne manjka pa tudi drugih zanimivosti.

Za vsa vprašanja sta vam na voljo šolski svetovalni delavki

  • Eva Fekonja, ki jo lahko kontaktirate po elektronski pošti: eva.fekonja1@scptuj.si, tel.: +386 (0)2 787 17 06

Predstavitveni film ŠETK

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Vsebina kotička

Programi in predmetniki

Srednje strokovno izobraževanje - SSI

Srednje poklicno izobraževanje - SPI

Dragi osnovnošolci, na povezavi si lahko pogledate predstavitev poklica PRODAJALEC/PRODAJALKA, ki ga je izdala Trgovinska zbornica Slovenije
Na naslednji povezavi si lahko pogledate zloženko “Šola za prodajalce/prodajalke, moja prva izbira”, ki vam bo pomagala pri izbiri poklica.
Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo na ŠC Ptuj, je šola s tradicijo izobraževanja na področju trgovske stroke.

Poklicno tehniško izobraževanje - PTI

  • Ekonomski tehnik PTI
  • Živilsko prehranski tehnik PTI (NOVI PROGRAM V ŠOLSKEM LETU 2025/26)
  • Kmetijsko podjetniški tehnik PTI (v izteku, ne vpisujemo več v šol. letu 2025/26)

Program Ekonomski tehnik PTI je namenjen vsem, ki ste končali srednje poklicno izobraževanje po programu trgovec ali administrator, kakor tudi vsem tistim, ki ste opravili ustrezno prekvalifikacijo.

V program Živilsko prehranski tehnik PTI se lahko vpišejo vsi, ki so končali SPI izobraževanje:

  • gastronom hotelir
  • gospodar na podeželju
  • pek
  • slaščičar
  • mesar
  • elektrikar
  • mehatronik operater
  • instalater strojnih instalacij
  • oblikovalec kovin-orodjar
  • ali trgovec (s tremi leti delovnih izkušenj).

Nižje poklicno izobraževanje - NPI

Naša socialna omrežja

Vabljeni k ogledu naših socialnih omrežij

Spremljajte nas na IG in FB profilu šole, oglejte si naš YT kanal, ŠETK - Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo

Več videoposnetkov na našem YT kanalu

ŠETK - Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo
YouTube ŠETK Ptuj

Naši dijaki in naši bivši dijaki o nas

Zanimivosti, izdelki, aktivnosti dijakov, …

Obvestila delodajalcev in možnosti štipendiranja

Poslovni sistem Mercator razpisuje kadrovske štipendije z namenom krepitve deficitarnih poklicev. S pridobitvijo kadrovske štipendije, opravljanja obvezne študijske prakse in študentskega dela si lahko dijaki že pred prvo zaposlitvijo zagotovijo potrebno znanje in izkušnje za delo PRODAJALCA.

ŠTIPENDIJE

Javni razpis za dodelitev štipendij 2025/26

Deficitarni poklici

V naslednjem šolskem letu bodo med deficitarnimi poklici tudi gospodar na podeželju, gastronom hotelir, cvetličar, …

Razpis in več informacij na povezavi 

https://www.ozs.si/novice/deficitarni-poklici-javni-razpis-za-dodelitev-stipendij-202526-67a080ce7278290a0187116b

Videopredstavitve podjetij

Mercator
TOP ŠTIPENDIJA za top dijake.
Predstavitev podjetja
SPAR SLOVENIJA
Si dijak in želiš štipendijo ali opravljanje prakse?
Predstavitev podjetja
Engrotuš d. o. o.
Vaš slovenski trgovec s 30-letno tradicijo.
Predstavitev podjetja
KGZ
Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj
Predstavitev
Previous
Next

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Vabljeni k oddaji prijav

Rok za oddajo prijav: 2. 4. 2025
Skip to content